Prednosti ogrevanja z IR paneli

IR paneli ne izsušujejo zraka,
manj je dvigovanja prahu

Imate v vaših prostorih težave z vlago in plesnijo? Pri ogrevanju z IR paneli infrardeči žarki prodrejo v notranjost stene nekaj centimetrov in jo tudi od znotraj izsušijo. S tem preprečijo nastajanje in širjenje plesni, ki je škodljiva za naše zdravje.

Izsuševanje vlage v stenah in
preprečevanje nastajanja plesni

Ker IR paneli ogrevajo telesa in predmete (tla, stene, pohištvo, ljudi…) in ne ogrevajo direktno zraka, ga tudi ne izsušijo kot drugi ogrevalni sistemi. Suh zrak ni dober za naša dihala, moteč je predvsem za alergike in ljudi z astmo. Pri ogrevanju z IR paneli je tudi bistveno manj dvigovanja prahu kot na primer pri talnem gretju.

Varčno in učinkovito ogrevanje

Ker IR paneli ogrevajo z IR sevanjem, se večinski delež toplote ohrani v stenah, tleh in drugih masivnih predmetih. Zaradi te lastnosti je ogrevanje z IR paneli še posebej varčno, saj v primeru pet minutnega zračenja prostora predmeti ostanejo topli in izgubimo bistveno manj toplote kot pri drugah vrstah ogrevanja. IR paneli s hitrim in učinkovitim ogrevanjem lahko ogrejejo prav vsak prostor.

IR paneli lahko pretvorijo 99 % električne energije v toploto, zato prinese velik prihranek pri stroških ogrevanja.

Nizka investicija, dolga življenjska doba, brez stroškov vzdrževanja

IR paneli Sundirect v primerjavi s katerokoli drugo vrsto ogrevanja zagotovo pomenijo najnižjo investicijo, ogrevanje brez stroškov vzdrževanja ter zelo dolgo življenjska dobo (do 30 let).

Enostavna montaža ki jo lahko opravite tudi sami

IR paneli so edini ogrevalni sistem ki ga lahko montirate sami. Za montažo ne potrebujete specialnih orodij ali dragih monterjev, dimnikarjev, vodovodarjev itd… V kolikor montaže ne morete opraviti sami pa jo lahko naredi električar v kratkem času.

Zdravo ogrevanje

Infrardeči valovi so del spektra naravne, sončne svetlobe in so popolnoma varni za uporabnika. IR ogrevanje je najbolj naravna vrsta ogrevanja. Že desetletja se uporabljajo celo v zdravstvene namene, predvsem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. Tudi v porodnišnicah so inkubatorji opremljeni z infrardečimi sistemi ogrevanja, da novorojenčkom vzdržujejo toploto.

Ogrevanje z naprednimi termostati

Ker se uporablja v vsakem prostoru ločen termostat lahko prostore ogrevate popolnoma neodvisno. Sredi septembra se že malo shladi pa bi želeli dogreli le kopalnico ali otroško sobo? Pri ogrevanju z IR paneli je to preprosto in učinkovito, pritisnete gumb na termostatu in čez nekaj minut je že toplo. Ni potrebe po zagonu celotne centralne peči ali toplotne črpalke kjer prihaja do izgub v ceveh in napeljavi, preden toplota sploh pride do kopalnice ali otroške sobe.

Ogrevanje na daljavo prek aplikacije (Wi-Fi)

V prostorih kjer je dostop do brezžičnega interneta se lahko nekateri naši termostati prelevijo v pametne naprave. Prek mobilnega telefona in aplikacije Sundirect Smart do njih dostopate od kjerkoli in upravljate ogrevanje na daljavo. Na daljavo lahko preverite koliko je v prostoru stopinj, gretje nastavite, vklopite ali izklopite.

Delovanje v vseh vremenskih in temperaturnih pogojih

IR ogrevalni sistemi Sundirect ne izgubljajo na učinkovitosti tudi kadar je zunanja temperatura -20 ali -40 stopinj v primerjavi s toplotnimi črpalkami, ki pri nižjih temperaturah porabijo bistveno več energije za delovanje. Poleg tega je zmrzovanje zunanjih enot toplotnih črpalk v zimskem času zelo pogosto in takrat toplotne črpalke zopet porabijo zelo veliko energije za odtaljevanje. V primeru ledenega dežja ali žleda pa na toplotno črpalko lahko skoraj pozabite.

Filter
X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane