IR paneli – montaža in vse, kar pride zraven

IR paneli sevajo infrardečo toploto in prinašajo številne prednosti, med drugim tudi enostavno montažo v primerjavi s številnimi drugimi ogrevalnimi sistemi. Vas zanima, kako jih lahko namestite doma?

Prvi korak je izbira prave moči IR panela.

To lahko enostavno storite s pomočjo našega kalkulatorja, ki smo ga razvili na podlagi dolgoletnih izkušenj na področju IR ogrevanja.

Izbira lokacije IR panela

Podobno kot pri nakupu nepremičnine tudi tu velja pravilo lokacija, lokacija in še enkrat lokacija. Pri izbiri lokacije postavitve IR panela v prostoru je potrebno upoštevati nekaj osnovnih pravil:

1) Če je možno naj bo mesto montaže na stropu v sredini prostora, če je prostor manjši od cca. 12m2 pa ni tako pomembno kje je montiran. Če je montaža izvedena na steno naj IR panel ne bo nameščen nasproti okna, saj stekla ne akumulirajo IR toplote, ampak jo spustijo ven in je zato lahko poraba elektrike višja.

2) Če je prostor večji in je v njem predvidenih več IR panelov, naj le-ti na bodo nameščeni povsem skupaj. Smiselno in enakomerno jih razporedite po prostoru tako, da je razdalja med njimi vsaj 1 meter, lahko pa tudi več.

3) Ne glede na to, kje bo IR panel montiran, je potrebno upoštevati, da naj ne bo direktno nad ali ob mestu kjer se redno zadržujete, saj je večini direktno pod/ob panelu prevroče. V pisarnah to pomeni da ga ne montirate direktno nad pisalno mizo, v dnevnem prostoru ne direktno nad kavč, v spalnicah ne direktno nad posteljo. IR paneli se montirajo nad prehodna mesta kjer se ne zadržujemo več ur skupaj.

4) Pri izbiri mesta za montažo predvidite tudi kje bo potekala električna napeljava ali izmerite oddaljenost od vtičnice.

5) Lokacija vgradnega termostata je priporočljiva na notranjih stenah ob vhodu v prostor na višini cca 1,2 m. Priporočamo vgradnjo ob stikala za luči. Brezžični termostati so načeloma lahko postavljeni kjerkoli v prostoru. Bodite pozorni le, da jih nimate na okenskih policah ali direktno pod IR panelom ali preblizu drugih virov toplote.

Napeljava

Veseli boste, da za napeljavo ogrevalnega sistema z IR paneli ne potrebujete ničesar drugega kot delujoče električno omrežje. Če je elektrika pri vas doma že napeljana in vtičnice delujejo, dodatnega dela torej ne bo. Grelno ploščo namreč preprosto priključimo v vtičnico in že lahko začnemo segrevati prostor.

Garancija na IR panele velja tudi v primeru, da priključni kabel odrežete in jih priklopite direktno na električno omrežje. Predlagamo pa, da to naredi za to usposobljena oseba - električar.

Kako poteka stenska montaža IR panelov serije PE-plus?

Ob IR panelu prejmete šablono po kateri izvrtate 4 luknje. V luknje vstavite vložke in privijte priložene vijake toliko, da se navoj skrije v steno. Grelno ploščo nataknite na vijake in jo zamaknite, da se zatakne. Sedaj jo lahko varno priključite na električno omrežje.

Kako poteka stropna montaža IR panelov serije PE-plus?

Ob IR panelu je priložen stropni nosilec v obliki črke H, ki je namenjen za stropno montažo. S pomočjo nosilca si na stropu označite 4 točke, kjer boste zvrtali luknje. V luknje vstavite vložke in nosilec trdno privijte na strop. Grelno ploščo obesite na nosilec tako, da se zatakne in ne more več zdrsniti z njega. Sedaj jo lahko varno priključite na električno omrežje.

X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane