IR gretje in način delovanja panelov

IR gretje in način delovanja panelov

Bistvo IR gretja je torej v enakomernem segrevanju prostora, saj se infrardeči žarki oz. toplota enakomerno širi, pri tem pa ne povzroča občutnih toplotnih razlik glede na višino samega prostora. Ker zrak pri tem kroži, se tudi ne dvigujejo prah ali bakterije, kar nazadnje blagodejno vpliva na naše zdravje.

Pri nakupu električnih panelov za ogrevanje se je dobro pozanimati kje so proizvedeni in iz katerih materialov so izdelani. Zlasti pozorni moramo biti na panele iz keramike ali pa denimo hrapave grobe površine, saj se pri tem ugotavlja številne napake. Slednje se kažejo tako v luščenju, razpokah, kot tudi razpadanju samega predmeta. Poleg tega je dobro, da smo pozorno tudi na okvir in na njegovo morebitno odstopanje od panela.

ir gretje

Kako najti primerne infrardeče grelne panele?

IR gretje deluje s pomočjo konvencionalnega ogrevanja, kar pomeni, da se po prostoru širi s sevanjem infrardečih valov nizke frekvence. Električni paneli za ogrevanje tako prostor ogrevajo neposredno, z ogrevanjem predmetov v njem in sten, ne pa zraka, zato se sam prostor hitreje in bolj enakomerno segreje.

Potencialna težava pa se lahko skriva v sami kakovosti infrardečih grelnih panelov, saj pri njihovi proizvodnji prihaja do napak, na trgu pa se tako pojavljajo izdelki slabe kvalitete. Da bi našli visokokakovostne panele, je nujno, da se pred samim nakupom pozanimamo pri strokovnjakih, ki nam bodo znali svetovati. Svetovalci na področju infrardečih grelnih panelov namreč delujejo že dlje časa in zato poznajo ne le njihovo poreklo, pač pa znajo razlikovati med izdelki dobre kakovosti in tistimi slabe kakovosti. Obenem vam lahko svetujejo o vrsti in dimenziji panelov, ki bodo ustrezale vašemu prostoru.

Pri nakupu pa moramo biti pozorni tudi na ceno: električni paneli za ogrevanje običajno stanejo okoli 350 evrov, v kolikor imajo 900 W in so dobre kakovosti. Prevelik odklon od te cene pa bi lahko pomenil, da gre za izdelek slabše kakovosti. Cena nizkocenovnega izdelka se sicer lahko giblje že okoli 70 evrov, a se njegov nakup odsvetuje.infrardeči grelni paneli

Električni paneli za ogrevanje in njihove prednosti

IR paneli prinašajo vrsto prednosti, pri čemer najbolj izstopa ta, da delujejo takoj. Prostor segrejejo izjemno hitro, toploto pa občutimo takoj. Ker segrevajo predmete v prostoru, se toplota širi enakomerno, pri tem pa ne prihaja do temperaturnih razlik. Poleg tega je IR gretje izjemno tiho in povsem neslišno, brez vsakršnega pokanja ali vrtenja ventilatorjev. Povzroča do 90 odstotkov manj prahu in s tem preprečuje širjenje bakterij, tako pa je bolj primerno za denimo astmatike, kot katerakoli druga oblika segrevanja.

Ta oblika gretja najbolj posnema naravno segrevanje, v čemer tiči tudi razlog za to, da panele že vrsto let uporabljajo v zdravstvu in drugih podobnih ustanovah, kjer je higiena bistvenega pomena. Gre za ekološko in trajnostno obliko ogrevanja: sama proizvodnja panelov ima namreč nizek ogljični odtis, njihova življenjska doba pa je dolga, saj zdržijo tudi do petdeset let. Ker ne zavzemajo veliko prostora in so estetski, se lahko skladajo s kakršnim koli slogom domovanja, njihova montaža pa je hitra in preprosta. Ena izmed največjih prednosti IR gretja pa je v tem, da jih lahko upravljamo kar s pomočjo mobilnega telefona.

električni paneli za ogrevanje

Kako prepoznati kakovostne panele za IR gretje?

Kako kakovostni so infrardeči grelni paneli nam pove njihova sestava: tisti najboljše kakovosti so tako narejeni iz enega samega dela in imajo gladko površino, ta pa je običajno barvana z izjemno gladkim peskom. Če gre za vrhunski izdelek, potem je ta izredno kompaktne izdelave; ta nam med drugim pove tudi to, da je njegova zadnja stran dobro izolirana. Ta lastnost omogoča usmerjanje valovanja IR valov neposredno in izključno v prostor, ne pa denimo na strop ali pa na hrbtno stran stene.

Pri nakupu bodimo pozorni tudi na garancijsko dobo – ta naj bo dolga, kajti na ta način najbrž še vrsto let ne bomo imeli težav. Dobra stran električnih panelov za ogrevanje je tudi preprosto projektiranje in njihova namestitev. Tudi v tem primeru je dobro, da za pomoč zaprosimo strokovnjake. V kolikor je projektiranje ustrezno, potem bo dobra tudi kvaliteta samega ogrevanja.

Najpomembnejše pri projektiranju je, da glede na prostor izberemo zadostno število panelov in v zakup vzamemo električno moč posamezne plošče. Le tako bo do izraza prišla dobra kakovost ogrevanja, kot uporabniki pa bomo pri njem prihranili. Projektiranju zatem sledi montaža, pri čemer se je dobro obrniti na ponudnika z dobrimi referencami, ki bo zagotovil tudi ustrezno namestitev in delovanje samega izdelka.

ir ogrevanje

 

 

 


X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane