IR paneli - trajnostna metoda ogrevanja, ki deluje ekološko

IR paneli - trajnostna metoda ogrevanja, ki deluje ekološko

IR paneli predstavljajo kakovosten in trajnosten vir ogrevanja

IR paneli nadomeščajo klasične načine ogrevanja. Zaradi svoje enostavnosti in trajnostne uporabe so ena od bolj okolju prijaznih možnosti ogrevanja nasploh. Tudi v se vse več ljudi odloči zanje. Katere so tiste prednosti, ki jih IR paneli za ogrevanje nudijo svojim uporabnikom?

  • Hitrost ogrevanja. Ste vedeli, da vam pri uporabi tega načina ogrevanja sploh ni treba čakati, da se okolica zagreje? Gre namreč za eno najhitrejših metod ogrevanja, saj se grejejo predmeti v prostoru, kar tudi najhitreje zaznamo. Ta vrsta ogrevanja je sicer primerna za različne vrste stavb in velikosti prostorov, tudi za mansarde. Moč se izračuna glede na prostornino prostora in velikokrat je že manjša moč dovolj, da se doseže željena temperatura.
  • Nižji stroški. Stroški energije so danes višji kot v zadnjih desetletjih, zato je vsak način za prihranek še kako dobrodošel. Ta vrsta ogrevanja je cenejša od denimo električnega ogrevanja, saj za delovanje ne potrebuje toliko energije. Za isti učinek se torej porabi manj elektrike, po nekaterih raziskavah naj bi šlo celo za do tretjino manjšo porabo.

  • Varujejo pred plesnijo. Ker gre pri tem načinu za ogrevanje predmetov in ne zraka, kakor smo navajeni, se hitreje suši tudi vlaga na tleh ali stenah. Posledično se ustvarja manj pogojev za razrast plesni, ker nima na voljo toliko vlažnih kotičkov, kamor bi se zavlekla.

Infrardeči paneli za ogrevanje imajo številne prednosti

Infrardeči paneli so torej zanimiv način za ogrevanje vašega stanovanja ali pisarne. Njihova odlika je, da jih lahko uporabljamo tudi za tako imenovano dogrevanje. To pride v poštev, kadar primarni vir ogrevanja (npr. radiator) dopolnjujemo s panelnim, s čimer zvišamo temperaturo v prostoru še za nekaj stopinj. Infrardeči paneli so zlasti uporabni v kopalnicah ravno zaradi tega svojega učinka. Kaj so še nekatere prednosti, ki jih nudijo infrardeči paneli?

  • Dopolnjujejo dekoracijo in ne zasedajo veliko prostora: zlasti v manjših stanovanjih je pomembno, da infrardeči paneli s svojo montažo na steni ali stropu ne zasedajo veliko prostora v primerjavi z drugimi, bolj konvencionalnimi načini ogrevanja. Hkrati tudi lepo dopolnjujejo dekoracijo v prostoru, saj delujejo kot umetniško delo.

  • Stalna temperatura. Ne glede na letni čas vam IR paneli za ogrevanje zagotavljajo konstantno temperaturo v prostoru. Zlasti se boste razveselili dejstva, da temperatura v prostoru ne niha glede na lokacijo, da torej ne prihaja do tako imenovanih mrzlih kotov ali točk. Prav tako je celoten zrak v prostoru enako ogrevan, kar daje prijeten in udoben občutek.

  • Blagodejen učinek na zdravje. Zaradi vsega navedenega imajo IR paneli pomembne zdravstvene učinke. Toplota, ki jo oddajajo, je pravzaprav infra rdeča svetloba, ki dokazano pozitivno vpliva tako na telesno kot duševno zdravje ljudi. Gotovo ste že slišali za obsevanja z infra rdečimi lučkami, ki spodbujajo boljše počutje in se uporabljajo v terapevtske namene.

Infrardeči grelni paneli ne grejejo zraka, temveč predmete

Sedaj pa se za hip posvetimo vzrokom, zakaj infrardeči grelni paneli prinašajo toliko prednosti. V primerjavi s konvencionalnimi metodami ogrevanja so enostavni za uporabo, montažo ter zagotavljajo stalne rezultate z bistvenimi prihranki. Ni čudno torej, da jih uporablja vse več ljudi. Kakšen pa je način njihovega delovanja? Omenili smo že, da pravzaprav delujejo po principu infra rdeče svetlobe, ki jo v naravi poznamo predvsem kot sončno svetlobo. To svetlobo človek zazna kot toploto, zato se nam pozimi velikokrat pripeti, da se kljub nizkim temperaturam pogrejemo na soncu. Tudi infrardeči grelni paneli delujejo po principu ogrevanja predmetov, ne pa zraka v prostoru.

IR paneli: ogrevanje, ki je lahko tudi cenejše

Še eno bistveno prednost prinašajo IR paneli: ogrevanje, ki je lahko cenejše od vaših prejšnjih izbir. To je v sedanjem času draginje in visokih cen energentov pogost razlog, da se ljudje obračajo drugam. IR paneli ogrevanje zagotavljajo za vsak prostor, ne glede na velikost, saj se njihova zahtevana moč izračuna glede na prostornino in željeni učinek. Zaradi načina ogrevanja (ne zrak, temveč predmeti) pa je pogosto že nižja temperatura dovolj udobna, da se dobro počutimo. Ta metoda ogrevanja za prenos vročine torej ne uporablja zraka ali tekočine, kar pomeni tudi manj izgub. Hkrati je ta čisti prenos izredno primeren za ljudi, ki trpijo zaradi alergij. Vzdrževanje je preprosto in zelo malo je vzrokov, ki bi pripeljali do okvar.

Smo strokovnjaki za IR panelno ogrevanje

V podjetju IR Paneli smo strokovnjaki za IR panelno ogrevanje. Smo generalni uvoznik in distributer izdelkov Sundirect za Slovenijo in Hrvaško. Verjamemo, da z našo ponudbo lahko zadovoljimo še tako zahtevne kupce, zato zadovoljstvu naših strank posvečamo izredno veliko pozornosti. Kot rečeno, noben prostor ni prevelik izziv za nas in potrudimo se, da najdemo optimalno rešitev za vaše želje. Ključno je, da izberete panele, ki bodo pravilne moči glede na razsežnosti vaših prostorov. Vabimo vas, da se nam oglasite osebno ali preko elektronskih kanalov. Pomagali vam bomo določiti ustrezne modele za vas.


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane