IR paneli za kopalnico

IR paneli za kopalnico

IR PANELI ZA KOPALNICO

Z IR paneli lahko kopalnico zelo prijetno ogrejemo ali le dogrejemo prostor. Pogosto imamo v kopalnicah vgrajeno talno gretje in marsikje je to tudi edini vir ogrevanja kopalnice. Včasih se izkaže, da le talno ogrevanje v kopalnici ne zadostuje. Predvsem v zelo hladnih dneh, ko smo bolj premraženi, komaj čakamo, da se ogrejemo in kopalnica je običajno najbolj ogrevan prostor v hiši oziroma v stanovanju. Kadar temu ni tako, iščemo rešitev za dogrevanje.

IR panelno ogrevanje je idealna rešitev tudi le za dogrevanje vsakega prostora. Vsi infrardeči grelni paneli iz naše ponudbe so primerni tako za ogrevanje kot dogrevanje kopalnice poleg ostalih prostorov. Določeni modeli pa so namenjeni prav za kopalnice.

Prednosti IR panelov za kopalnice

Ir paneli za kopalnice imajo več prednosti in so sigurno smiselna odločitev za način ogrevanja. V kolikor se odločate za nakup, podajamo nekaj glavnih prednosti njihove uporabe:

  • Hitro ogrevanje: IR paneli za kopalnice vam bojo primarno segreli predmete v prostoru ter tla in stene, kar posledično vpliva tudi na toploto v celotnem prostoru.
  • Hitra in enostavna montaža: Ker so lahko in tanki, jih lahko enostavno namestite na strop ali stene v kopalnici.
  • Učinkovitost: IR paneli pri prenosu zraka ne izgubljajo toplote, saj predmete ogrevajo neposredno.
  • Dizajn: IR panele za kopalnico lahko dobite v več barvah, vzorcih in različnih oblikah, kar vam omogoča lažje ujemanje s preostalo opremo v kopalnici.
  • Toplota brez suhega zraka: IR paneli za kopalnice ne grevajo zrala ampak le površine  in tako ne povzročajo izsuševanja zraka. To posebno prav pride v kopalnicah, kjer se običajno nabira več vlage.
  • Nadzor temperature: S termostatom lahko nadzorujete temperaturo tudi na daljavo preko pametnega telefona in s tem prihranite energijo, ko vas ni doma.

Modeli IR panelov Sundirect za kopalnico

Steklena modela IR grelne plošče TH400 in TH600-Pro sta sestavljena iz varnega visoko kakovostnega kaljenega stekla v beli ali črni barvi, imata že vgrajen termostat in dodana držala za brisače. Zelo priljubljeni so tudi IR paneli v videzu ogledala. Vsaka kopalnica potrebuje ogledalo, če to ogledalo prostor tudi ogreva, pa je to poenotena združitev dveh predmetov, ki jih potrebujemo v naši kopalnici. Tako tudi precej prihranimo pri stroških. Ni nam potrebno kupiti ogledala in ogrevalnega elementa, temveč kupimo le ogledalo, ki je hkrati tudi grelni element. Velika prednost IR stenskega ogrevanja v obliki ogledala je ta, da se ogledalo ne orosi.

IR ogledalo LM600-ProLM600-Pro - IR grelna plošča, ogledalo in osvetlitev - vse v enem!

Vsi poznamo tiste trenutke, ko stopimo iz kadi ali izpod tuša in se pogledamo v ogledalo, a se v njem ne vidimo, saj je povsem zarošeno. Odrosimo ga lahko tako, da prostor prezračimo, ampak s tem bomo kopalnico kaj hitro tudi ohladili, kar nam ni v interesu, dokler ne zaključimo s svojim urejanjem. Druga možnost je, da ogledalo obrišemo, vendar si ne želimo, da med svojim urejanjem, medtem, ko se še niti nismo uspeli obleči, že čistimo ogledalo, ki pravzaprav sploh ni umazano.

IR grelna ogledala so sestavljena iz visokokakovostnega kaljenega stekla in jih imamo v dveh velikostih in močeh ogrevanja, manjši ima moč 450W in večji je moči 650W. Primerna sta za v vsak prostor, kjer želimo ogledalo, in ne le za v kopalnice.

Kam namestimo IR panele v kopalnici

IR grelne plošče v kopalnico namestimo tja, kjer imamo prostor. Vsekakor pa je potrebno upoštevati osnovna pravila, ki jih narekuje ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami. Na kratko lahko opozorimo, da mora biti zmontiran varno in ne preblizu vodnih virov in ne nasproti oken. Naše infrardeče grelne plošče, ki so namenjene prav za v kopalnice (model TH400, TH600-Pro in modela MD450-Plus in MD650-Plus) lahko zmontiramo na steno in ne na strop. Torej gre tu za IR stensko ogrevanje. Ostale modele naših infrardečih grelnih plošč Sundirect lahko zmontiramo tudi na strop. Vsi modeli imajo zaščito IP44 ter ustrezne certifikate tudi za uporabo v kopalnicah.

Kako uporabljamo infrardeče ogrevanje v kopalnicah?

Uporabo IR panelov  razlikujemo glede na želje in potrebe uporabnikov in glede na to ali gre za osnovno ogrevanje kopalnice ali le dogrevanje le-te . Bolj toplo kopalnico si v večini primerov želimo zjutraj, ko vstanemo in zvečer pred umivanjem. To je seveda odvisno od vsakega posameznika, od njegovega načina življenja, dnevnega urnika in ostalih dejavnikov. Družine z dojenčki imajo običajno skozi cel dan kopalnice ogrete na višje temperature ali stalno ogrevane.

Če smo večino dneva odsotni od doma, lahko temperaturo s pomočjo urnika termostata nastavimo na nižjo temperaturo. Urnik nastavimo tako, da bo IR panel kopalnico pričel ogrevati na višjo temperaturo pol ure ali uro preden bomo kopalnico uporabljali, torej nekaj časa prej preden zjutraj vstanemo in toliko časa prej preden bomo v njej čas preživljali zvečer. Koliko časa prej moramo nastaviti višjo temperaturo je odvisno od samega prostora, to je izolacije, števila zunanjih sten, od tega kako visoko temperaturo želimo in tako dalje.

Priporočamo, da vsak uporabnik sam preizkusi nastavitev časovnih terminov in zagotovo bo kmalu ugotovil kakšna časovna nastavitev je optimalna, da si bo kopalnico ogrel na najprijetnejšo temperaturo. Velja pravilo, da manj stopinj, kot bo razlike med uporabo in neuporabo IR ogrevanja, hitreje bo prostor ogret.

ir-paneli-za-kopalnice

 


X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane