Stropni IR paneli ogrejejo prostor v zelo kratkem času

Stropni IR paneli ogrejejo prostor v zelo kratkem času

Kako delujejo stropni IR paneli?

V Sloveniji so še vedno najpogostejši način ogrevanja radiatorji, ki se močno segrejejo, topel zrak pa nato oddajajo v ozračje. Čeprav se to zdi zelo efektivno, pa pride v resnici do velikih izgub, saj je topel zrak lažji od hladnega, zato se hitro dvigne proti stropu. Če želimo imeti prijetno temperaturo tudi pri tleh oz. v spodnjem delu sobe, je potrebno prostor konstantno ogrevati zelo dolgo časa.

Infrardeči stropni paneli delujejo povsem drugače, saj žarki ne segrejejo zraka, temveč predmete, tla, strop in stene, slednji pa nazaj v ozračje oddajajo toploto. Tako je ves prostor segret na isto temperaturo, kar posledično pomeni, da je bivanje bistveno prijetnejše. Infrardeče žarke namreč občutimo na podoben način kot sončne žarke, saj prodrejo v naše telo in ostale predmete v okolici. Takšno zdravju neškodljivo sevanje je izjemno prijetno, saj nas nikoli ne zebe. Tudi do mešanja hladnega in toplega zraka ne prihaja, kar izboljšuje stanovanjsko klimo.

infrardeci-stropni-paneli

Infrardeči stropni paneli imajo pozitivne učinke na naše telo

Marsikdo ima ob omembi infrardečih žarkov pomisleke, ali imajo ti kakršnekoli negativne učinke na naše zdravje. Odgovor je ravno nasproten, saj njihovo delovanje blagodejno vpliva na naše telo. Najbolj neizpodbiten dokaz za to je, da s takšno tehnologijo ogrevajo dojenčke v inkubatorjih. Slednji se obsijani z IR žarki počutijo pomirjeno in sproščeno.

Zelo pomembna prednost stropnih IR panelov je, da ne prihaja do mešanja hladnega in mrzlega zraka. To ima zelo blagodejen učinek na dihala, saj prah, umazanija in bakterije ostanejo na tleh oz. na površini predmetov v prostoru. Tisti, ki imajo težave z alergijami, in astmatiki se v takšnem okolju bistveno bolje počutijo. Ker ne prihaja do mešanja, se zrak ne izsuši, zato je dihanje lažje.

Prav tako ima vlažnejši zrak pozitiven vpliv na našo kožo, saj ne prihaja do izsušenosti. Pozimi, ko smo nenehno obdani z radiatorji, imajo mnogi težave s suho kožo in razpokanimi ustnicami, do česar pa v prostorih z infrardečimi stropnimi paneli ne pride. To tudi pomeni, da se koža začne počasneje starati, upade pa tudi število zamašenih por in aken. Stropni IR paneli za ogrevanje tako nimajo blagodejnega vpliva le na naše zdravje, temveč tudi na mladosten videz.

Zahvaljujoč posebnim žarkom se sicer ne bo izboljšalo le stanje vaše kože. IR grelni paneli imajo pozitiven učinek tudi na našo telesno težo, saj pospešujejo delovanje presnovnih vitalnih procesov vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem. To vodi v hitrejše izgubljanje kalorij. Če k tem učinkom prištejemo še padec ravni holesterola v krvi, izboljšan imunski sistem in pospešen krvni obtok, lahko z gotovostjo trdimo, da se boste v mrzlih zimskih dneh počutili bolje.

Z IR grelnimi paneli boste ogromno privarčevali

Čeprav so radiatorji še vedno najpogostejše grelno telo v slovenskih domovih, pa to nikakor ne pomeni, da so energetsko najučinkovitejši. Kot že omenjeno je potrebno z njimi prostor ogrevati zelo dolgo časa, poleg tega pa porabijo ogromno energije. Če se želite izogniti visokemu znesku na mesečni položnici, so stropni IR paneli za ogrevanje odlična rešitev, saj se kar 99 % električne energije pretvori v toplotno. Nobena druga grelna naprava se ne more ponašati s tako visokim izkoristkom. V času, ko cene elektrike bežijo v nebo, je to izjemno pomemben podatek.


Montaža stropnih IR panelov je zelo enostavna

V primeru centralnega ogrevanja je potreben kompleksen sistem, ki povezuje vse prostore v stanovanju ali hiši. To zna pri prenovi ali gradnji predstavljati ogromen strošek in veliko dela, zato vam priporočamo montažo IR grelnih panelov. Namestimo jih lahko kamorkoli, pomembno je le, da imamo dostop do elektrike. V večini primerov se stropni grelni paneli nameščajo v večje prostore kot je dnevna soba ali jedilnica in pa pisarne.

Zelo priljubljeni so v počitniških hiškah, saj segrejejo prostor v zelo kratkem času. Ker jih je mogoče povezati preko wifi-ja, jih lahko prižgemo na daljavo. To je zelo praktično, če želimo priti v že segreto hišo. Skrb, da bi prišlo do požara, je popolnoma odveč, saj vsebujejo vse potrebne evropske certifikate. Res je, da se sprednja stran segreje tudi do 100 °C, a zato zadnja stran ostane hladna (segreje se le na 35°C).

Pogosto jih srečamo tudi v najemniških stanovanjih, saj za namestitev poseg v prostor ni potreben. Ploščo s 4 vijaki le pritrdimo na strop, s kablom pa jo priključimo v vtičnico. Zanje ne potrebujete posebnega dovoljenja najemodajalca, ob selitvi pa jih lahko enostavno odstranite in odnesete s seboj v drugo stanovanje. Z montažo IR grelnih panelov se tudi izognete dodatnim stroškom, saj je znesek na položnici enak vaši dejanski porabi.

stropni-ir-grelni-paneli

 


X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane