IR paneli v počitniških objektih

IR paneli v počitniških objektih

IR paneli v počitniških objektih

Ogrevanje počitniških objektov z IR paneli je pametna odločitev, ne glede na to, kje se počitniški objekt nahaja. Če imamo vikend ali apartma v višje ležečih predelih bomo ogrevanje uporabljali pogosteje. Če imamo vikend na morju, pa bomo ogrevanje uporabljali manj časa. Vse je odvisno tudi od zasedenosti objekta. Velika prednost ogrevanja z infrardečimi grelnimi ploščami v počitniških objektih je tovrstno ogrevanje v kombinaciji z brezžičnimi Wi-Fi termostati. V tem primeru lahko ogrevanje nastavimo, spreminjamo in kontroliramo preko svojega pametnega telefona. Pogoj je le brezžični internet, ki mora biti nameščen v samem objektu. Ogrevanje z infrardečimi grelnimi ploščami v naših počitniških objektih je primerno tako za objekte za lastno uporabo kot tiste, ki se oddajajo. Če ga imamo le za lastno uporabo tam običajno preživljamo le proste dni, vikende ali čas dopusta. To pomeni, da objekta najverjetneje ne ogrevamo neprestano. Vsekakor pa nam prija, če pridemo na oddih v že ogret objekt. Ko nas dlje časa ni in objekt ni ogrevan, namreč traja kar nekaj časa, torej dan, dva ali celo dlje, da objekt ogrejemo na nam prijetno temperaturo.

 

Počitniški objekt

 

Koliko IR panelov in Wi-Fi termostatov potrebujemo za ogrevanje našega vikenda?

Kot že omenjeno, je pogoj za delovanje IR panela v kombinaciji z Wi-Fi termostatom brezžični internet v objektu, ki ga želimo ogrevati. Infrardeče grelne plošče namestimo v prostore kot običajno, na steno ali strop, odvisno od velikosti prostora in ostalih dejavnikov in zakonitosti, ki jih moramo upoštevati v povezavi z IR ogrevanjem. V našem asortimanu lahko najdemo Wi-Fi termostate, ki jih lahko namestimo podometno, kar pri adaptacijah in novogradnjah ne predstavlja večjih težav saj montažo predvidimo vnaprej ali pa uporabimo priključne Wi-Fi termostate. Druga možnost je, da eno od obstoječih vtičnic nadomestimo z montažo Wi-Fi termostata. Število termostatov z upravljanem prek pametnega telefona je odvisno od velikosti počitniškega objekta. V teoriji bi zadostoval en termostat, vendar to pomeni, da bi z vklopom tega termostata vklopili vse IR panele v objektu, česar v praksi običajno ne želimo, razen, ko gre za manjše objekte ali stanovanja. Število termostatov je torej odvisno od posameznega uporabnika in njegovih želja ter seveda prostora, ki ga želi ogrevati. 

 

Počitniški objekt - koča

Kako ogrejemo naš počitniški prostor z IR paneli in Wi-Fi termostatom

Ko imamo infrardeče grelne plošče in Wi-Fi termostate nameščene v našem počitniškem objektu, si na naš pametni telefon namestimo še Sundirectovo aplikacijo za upravljanje z IR paneli. Aplikacijo najdemo na našem pametnem telefonu v trgovini »Google Play« ali »iOS app store«, odvisno od vrste pametnega telefona, ki ga imamo. Ko aplikacijo najdemo, jo namestimo in sledimo navodilom za dodajane grelne plošče. Ko postopek zaključimo, lahko pričnemo z upravljanjem infrardečih grelnih plošč na daljavo. Prednost tovrstnega sistema je to, da lahko na daljavo kontroliramo temperaturo v oddajanih objektih. Lastnikom apartmajev je to še posebej pomembno, saj ne želijo, da njihovi odjemalci sami, lastnoročno spreminjajo temperaturo, sploh na višje temperature kot je potrebno, saj tako prihranijo tudi pri električni energiji.

IR ogrevanje s termostatom

 
 

 

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane