Vse o delovanju brezžičnih termostatov Sundirect Smart

Vse o delovanju brezžičnih termostatov Sundirect Smart

VSE O DELOVANJU BREZŽIČNIH TERMOSTATOV SUNDIRECT SMART

Ir paneli s termostatom omogočajo bolj enostano in ekonomično določitev temperature prostora in s tem stroškov, povezanih s porabo električne energije. Brez termostata to namreč ni možno.

V naši ponudbi najdete tri različne termostate Smart, ki lahko IR panele serije Plus upravljajo brezžično. Serija IR panelov Plus ima na hrbtni strani nameščeno sprejemno enoto za brezžično sprejemanje signalov, ki jih oddajajo termostati Smart. Povezava med IR paneli Plus in termostati Smart deluje brez vmesnikov in se ohrani pri izpadu električne energije ali pri menjavi baterij (pri Smart 1.0).

Povezava med IR panelom in termostatom se vzpostavi prek interne radijske frekvence, torej za delovanje ne potrebujete WiFi ali bluetooth povezave.

Le v primeru, če želite termostat Smart 1.0 Pro in Smart Plug upravljati na daljavo prek pametnega telefona potrebujete v prostoru tudi WiFi povezavo.  

En termostat lahko upravlja več IR panelov v istem prostoru, tudi če niso v vidnem polju.  Ker termostat deluje tako, da istočasno vklopi ali izklopi vse IR panele ki so povezani nanj, predlagamo, da je v vsak prostor nameščen en termostat, ne glede na število IR panelov v tem prostoru. S tem lahko prostore ogrevate na različne temperature in ob različnih časih.

Signal termostata gre tudi čez tanjše stene, brez ovir pa ima doseg do 30 m. Ker vsak termostat deluje na svoji radijski frekvenci, se termostati med seboj ne ovirajo oziroma motijo.

Termostati Sundirect Smart le pri nas po polovični ceni

  • Smart 1.0 deluje na 2 AA bateriji, ki ju običajno zamenjamo pred vsako novo kurilno sezono.
  • Smart 1.0 Pro se vgradi v podometno dozo (v pravokotno modul dozo za zid 3M, 106 x 74 mm ali v okroglo dozo za votle stene premera 68 mm) in priklopi na električno napeljavo, omogoča tudi WiFi upravljanje prek pametnega telefona
  • Smart Plug se všteka v prosto vtičnico v istem prostoru kot je nameščen IR panel, omogoča tudi WiFi upravljanje prek pametnega telefona

Vsi termostati Smart omogočajo urnik ogrevanja, kar zelo poenostavi uporabo in upravljanje IR panelov ter vam omogoča velik prihranek pri stroških elektrike. Tudi ogrevanje z IR paneli je namreč varčno k čimer močno pripomore racionalna uporaba, ki jo je najlaže in najenostavneje doseči z uporabo termostata.

Izklapljanje IR panelov ponoči ali ko ste krajši čas odsotni od doma močno odsvetujemo, saj s tem ne boste prihranili pri elektriki. S pomočjo termostata le za nekaj stopinj znižajte temperaturo in IR paneli bodo delovali manj časa, ker bodo vzdrževali nižjo temperaturo, hkrati pa se prostor ne bo povsem ohladil. Tako je najbolj preprosto prihraniti tudi pri stroških elektrike.

V primeru nakupa IR panela Sundirect samo pri nas dobite vse termostate Smart po polovični ceni, tako da se poleg nakupa IR panela tudi nakup termostata zagotovo izplača.

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane