Najboljši IR paneli omogočajo ugodno in efektivno ogrevanje

Najboljši IR paneli omogočajo ugodno in efektivno ogrevanje

Kaj je značilno za infrardeče ogrevanje?

Preden razkrijemo vse pozitivne lastnosti, naj najprej pojasnimo, kako IR grelne plošče sploh delujejo. Njihovo valovanje lahko na nek način primerjamo s sončnimi žarki, saj jih občutimo na zelo podoben način. Prav to je njihova posebnost, saj ne ogrevajo zraka, temveč predmete, osebe, strop, tla in stene, le-ti pa nato oddajajo toploto nazaj v okolje. Tako je celoten prostor segret na isto temperaturo, kar pomeni, da do mešanja hladnega in toplega zraka ne prihaja. Bivanje je zato bistveno prijetnejše, saj ob tleh občutimo enako temperaturo kot pri glavi.

Če vas je do sedaj pogosto zeblo v stopala, lahko zdaj na to neprijetnost končno pozabite. Toploto boste občutili povsem drugače, saj vas bodo IR žarki greli podobno kot sonce. Ker bo ogret celoten prostor, vključno z vsemi predmeti, bo temperatura bistveno bolj enakomerna.

način delovanja infrardečih panelovPrednosti najboljših IR panelov

Zdaj, ko razumete, kako infrardeče grelne plošče delujejo, pa se lahko posvetimo lastnostim, zaradi katerih so vedno bolj priljubljene. Ker jih lahko namestimo v kakršenkoli objekt v katerikoli prostor, so odlična izbira tako za dom kot počitniško hišico ali pisarno.

Najpomembnejša prednost IR grelnih panelov je poraba

V času, ko cene energentov naraščajo, se veliko kupcev sprašuje, kako zmanjšati mesečni strošek ogrevanja. Kakšna je točno poraba grelnih plošč, je odvisno od več dejavnikov (o tem več v nadaljevanju), a vseeno velja, da se lahko najboljši IR paneli pohvalijo z zelo visokim izkoristkom. Ste vedeli, da se kar 99 % električne energije pretvori v toploto? S tako visokim izkoristkom se ne ponaša prav nobena druga grelna naprava, kar je izjemna prednost.

Če upoštevamo, da ne potrebujejo posebnega vzdrževanja ter da so izjemno ugodni, se nakup definitivno izplača. V primerjavi s kurilnim oljem boste prihranili 65 %, z utekočinjenim naftnim plinom 70 %, z lesenimi peleti 15 %, z električnimi radiatorji 40 % ter z zemeljskim plinom 20 %. Poraba bo približno enaka le, če boste izbrali toplotno črpalko, ki pa je precej dražja.

najboljši ir paneli

Infrardeče ogrevanje ima blagodejne učinke na naše zdravje

Kot že omenjeno, pri tej vrsti ogrevanja ne prihaja do mešanja in dvigovanja zraka, kar ima zelo pozitiven učinek na naša dihala. Prah in bakterije tako ostanejo pri tleh, kar opazijo predvsem astmatiki, alergiki in tisti, ki se bojujejo z različnimi boleznimi dihal. Najboljši IR paneli poskrbijo, da je dihanje lažje, saj zrak ni osušen, kot se to pogosto dogaja pri centralnem ogrevanju. Zaradi stalno prijetne temperature in čistega zraka je bivanje prijetnejše. To pa ni edina prednost, ki jo lahko povežemo z zdravjem otrok in odraslih.

Marsikdo ima ob omembi infrardečega ogrevanja pomisleke, da lahko sevanje škoduje našemu organizmu, kar pa je daleč od resnice. Glede na to, da inkubatorji v porodnišnicah delujejo na zelo podoben način, ste lahko prepričani, da boste vi in vaši najbližji povsem varni. Še več, vaša koža bo pomlajena z manj aknami, saj ne bo prišlo do izsušenosti, imunski sistem bo izboljšan, raven holesterola bo nižja, za piko na i pa bo izgubljanje kalorij hitrejše.

Najboljši IR paneli preprečujejo nastanek plesni

Imate težave s prekomerno vlago v stanovanju? To je zares neprijetna težava, saj se je plesni, ko enkrat nastane, izjemno težko znebiti. Prav iz tega razloga se mnogi odločajo za infrardeče ogrevanje, saj žarki prodrejo tudi nekaj cm globoko v stene, tla in zidove. Tako se vlažne površine zelo hitro posušijo, plesen pa sploh ne more nastati. Grelne plošče, ki jih je zelo enostavno namestiti na strop ali na stene, so zato idealna izbira, če se že soočate z visoko stopnjo vlažnosti.

PONUDBA IR PANELOV

Koliko potrošijo IR grelni paneli? Poraba je odvisna od več dejavnikov.

Kot smo že omenili, je, ko govorimo o IR grelnih panelih, porabo zelo težko točno določiti. Ker je odvisna od izoliranosti nepremičnine, zrakotesnosti, pravilne montaže in uporabe, tesnjenja oken in podobno, je strošek za vsako nepremičnino drugačen. Približno porabo sicer lahko izračunate glede na kvadraturo prostora, a so to vse le ugibanja in približki. V kolikor želite bolj natančno oceno, se posvetujte s strokovnjaki, ki ponujajo tovrstne grelne plošče. Slednji vam bodo zaupali skrivnosti velikih mojstrov, kot so npr. da je panel najbolje namestiti na sredino stropa, saj se bo tako toplota najenostavneje razporedila.

Če boste izbrali najboljše IR panele z ustrezno močjo, vzdrževali konstantno temperaturo s čim manj zračenja, jih namestili na primerna mesta ter se morda celo odločili za sončne celice, bodo IR grelni paneli s porabo navdušili vse člane družine. Verjemite nam, da nakupa ne boste obžalovali.

ir grelni paneli poraba je zelo nizka


X

POSEZONSKA RAZPRODAJA

 

V spletni trgovini IRpaneli.com vam to pomlad in poletje nudimo: 

17% popusta pri nakupu IR grelnih plošč z okvirjem serije PE

10% popusta pri nakupu IR grelnih plošč brez okvirja serije IC

7% popusta pri nakupu steklenih IR grelnih plošč serije TH

7% popusta pri nakupu IR grelnih ogledal serije MD

7% popusta pri nakupu prenosnega IR grelnika Tower-1000

Naj vas naslednjo zimo ogrejemo prav mi!

 


IRpaneli.com 2022 - © Vse pravice pridržane